Gratis regentonnen en planten voor een groenere tuin!

Wil jij je tuin klimaatbestendig maken en tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamere leefomgeving? Doe dan mee met de uitdeelactie van de gemeente Castricum! We geven gratis regentonnen en planten weg om jou te helpen jouw tuin te transformeren tot een groen paradijs.

Waarom meedoen?

Klimaatadaptatie: Door meer beplanting in je tuin te plaatsen, help je bij het verminderen van hitte en het vasthouden van water tijdens droge periodes. Zo draag je direct bij aan het bestrijden van de effecten van klimaatverandering.

Biodiversiteit: door verschillende inheemse beplanting in je tuin te plaatsen, help je de wilde bij. Dit zijn planten die van nature voor komen in Nederland.

Duurzaam watergebruik: Met een regenton vang je regenwater op dat anders verloren zou gaan via het riool. Dit water kun je vervolgens gebruiken om je planten te bewateren, waardoor je minder afhankelijk bent van kostbaar kraanwater.

Hoe werkt het?

Aanmelden: Vul het formulier op de website in om je aan te melden voor de uitdeelactie. Kies hierbij ook gelijk het gewenste tijdslot voor het afhalen van jouw regenton en planten.

Ik meld mij aan voor een gratis regenton

Ik meld mij aan voor gratis planten

Afhalen: Op de afgesproken dag kun u de gratis regenton en planten komen ophalen op de aangewezen locatie. Vergeet niet je legitimatie mee te nemen om je aanmelding te bevestigen.

Genieten: Eenmaal thuis kun je direct aan de slag met het vergroenen van je tuin! Kijk voor meer informatie en tips op het Klimaatplein van Castricum.

Belangrijke informatie:

De uitdeelactie vindt plaats op verschillende dagen. Kies het tijdslot dat het beste uitkomt.
Legitimatie is vereist bij het afhalen op de dag zelf.

Wees er snel bij, want op = op!

Samen maken we onze gemeente groener. Doe mee en maak van de tuin een oase van groen !

Contact

Gemeente Castricum
Raadhuisplein1
1902 CA Castricum

Whatsapp: +31 6 257 561 60
info@castricum.nl
14 0251

Denk mee over Castricum is een initiatief van de gemeente Castricum.

 
 
Cookie-instellingen