Het klimaat

Om klimaatverandering tegen te gaan willen we in Nederland in 2030 bijna de helft minder broeikasgassen uitstoten dan we in 1990 deden en meer duurzame energie opwekken (49% minder CO2 uitstoot); dit wordt de energietransitie genoemd.

In de energietransitie heeft de gemeente een belangrijke rol, de regierol. Er gebeurt al veel. Op de achtergrond, maar ook door inwonersavonden die reeds zijn georganiseerd.

Omdat de tijden zijn veranderd door de uitbraak van het Coronavirus, biedt de gemeente ook de mogelijkheid om online te reageren op verschillende onderwerpen. Dit kan eenvoudigweg door kort op stellingen te reageren of het invullen van een vragenformulier.

In het menu aan de linkerkant vindt u thema's waaraan u kunt deelnemen. Dat helpt ons verder in de besluitvorming richting de toekomst. Een toekomst die er heel anders uit gaat zien Die uitdaging gaan wij graag samen met u aan.

Ambitiedocument

Om die toekomst gestalte te geven is een Ambitiedocument Klimaat opgesteld. Met dit programmadocument geven wij inzicht in de ambities die de gemeenten Castricum, Bergen, Uitgeest en Heiloo willen waarmaken. Dit document voor de gemeente Castricum is via onderstaande knop te downloaden.

Ambitiedocument Klimaat Castricum

Contact

Gemeente Castricum
Raadhuisplein1
1902 CA Castricum

Whatsapp: +31 6 257 561 60
info@castricum.nl
14 0251

Denk mee over Castricum is een initiatief van de gemeente Castricum.

 
 
Cookie-instellingen