Laadpalen

Bedankt voor uw hulp bij het bepalen van goede locaties voor 120 laadpalen in Castricum. Van 21 maart t/m 19 april kon iedereen reageren op de voorgestelde locaties. Wij hebben in totaal 94 reacties ontvangen.

Er zijn iets meer positieve reacties (56%) dan negatieve reacties (44%) ontvangen. De negatieve reacties zijn vooral gericht op het verwachte effect van een laadpaal op de beperkte parkeermogelijkheden. Daarnaast lezen wij in een aantal reacties terug dat in de betreffende straat of buurt weinig vraag naar laden is.

Uw reacties verwerkt

Wij hebben de positieve reacties gebruikt als extra bevestiging dat de beoogde laadlocatie geschikt is. De negatieve reacties hebben we gebruikt om de locatie nogmaals kritisch te toetsen op harde eisen, zoals:

  • geen plaatsing voor een raam of deur, en
  • minimaal 90 cm doorgang op het trottoir.

Daarnaast hebben we meerdere bruikbare suggesties ontvangen voor een betere laadlocatie. In 4 gevallen hebben suggesties geleid tot deze betere laadlocatie. 1 beoogde laadlocatie hebben we verwijderd zonder alternatief in de buurt. In beide gevallen dank voor het meedenken!

Definitieve laadlocatie

De 120 laadpalen gaan wij tot en met eind 2025 realiseren. In eerste instantie laten we de laadpaal pas plaatsen wanneer wij een concreet verzoek van een e-rijder in de buurt van de beoogde laadlocaties ontvangen. Met deze aanpak voorzien we in de laadbehoefte bij een concrete vraag naar laden en kunnen we de huidige lange wachttijden voor een laadpaal enigszins inkorten.

bekijk de voorgestelde laadlocaties

Definitieve locaties

Nu de definitieve laadlocaties bekend zijn, gaan wij zo snel als mogelijk een verkeersbesluit publiceren waarbij wij 2 parkeerplaatsen reserveren waar u straks uw elektrische auto kunt opladen. Het verkeersbesluit publiceren wij op mijnoverheid.nl en in het gemeentenieuws. Bent u het niet eens met een laadlocatie in het verkeersbesluit dan kunt u een bezwaar indienen voor de betreffende locatie. 

Wij verwachten dat de exploitant TotalEnergies de eerste laadpalen op zijn vroegst eind van dit jaar gaat plaatsen. De doorlooptijden voor het plaatsen van laadpalen zijn momenteel in heel Nederland langer dan gebruikelijk vanwege de sterke groei in aantal elektrische auto’s en grote vraag naar laadpalen.

Contact

Gemeente Castricum
Raadhuisplein1
1902 CA Castricum

Whatsapp: +31 6 257 561 60
info@castricum.nl
14 0251

Denk mee over Castricum is een initiatief van de gemeente Castricum.

 
 
Cookie-instellingen