Meer groen in uw buurt

Het is belangrijk dat inwoners een fijne plek hebben om te wonen, recreëren en werken. Voldoende groen in de buurt hoort daarbij. Meer groen in de wijk draagt bij aan biodiversiteit, verlaagt hittestress, verbetert de waterafvoer in de buurt en helpt om inwoners gezond te houden. Daarom maken wij samen met u uw buurt groener. Weet u een plek die geschikt is voor meer groen? Geeft u dat dan aan ons door.

We kijken of de plek voldoet aan de volgende voorwaarden: 

  • Is het plan technisch uit te voeren? Bomen kunnen bijvoorbeeld niet geplant worden op kabels en leidingen. En voor de boom (de wortels en de kruin) moet voldoende ruimte zijn. 
  • Buurtbewoners moeten het eens zijn met het idee.
  • Het idee moet bijdragen aan een mooiere omgeving, klimaatadaptatie, meer biodiversiteit en het voorkomen van hittestress. 

Als het voorstel past, dan kunnen wij het inplannen en bepalen wanneer we het kunnen (laten) uitvoeren. Sommige ideeën zetten we op de meerjarenplanning. We laten u in ieder geval weten wat er met uw idee gebeurt, en wanneer. 

Groene voorbeelden

In 2023 hebben inwoners 35 plekken in hun buurt aangemeld voor vergroening waar we mee aan de slag zijn gegaan. Daardoor:

  • Zijn er op verschillende plekken in de gemeente extra bomen en hagen aangeplant, bijvoorbeeld aan de Lange Akker, Kleibroek en de Offenbachstraat. 
  • Zijn er bollen geplant en bloemen gezaaid, bijvoorbeeld langs de Kleibroek/Oranjelaan, Teenstralaan/Vinkenbaan en Tulpenveld. 
  • Hebben we minder vaak gemaaid op verschillende plekken in de gemeente, bijvoorbeeld aan de 1e Groenelaan en de Oranjelaan. 

Meer informatie

Wilt u locaties doorgeven of heeft u nog vragen of opmerkingen, dan kunt u terecht bij één van de gebiedsregisseurs via participatieloket@castricum.nl.

Wilt u meer informatie over meer groen in uw eigen tuin? Of over geveltuinen, groene daken, opvang van regenwater en minder tegels. Kijk op het Klimaatplein Castricum

Contact

Gemeente Castricum
Raadhuisplein1
1902 CA Castricum

Whatsapp: + 31 6 194 296 61
info@castricum.nl
14 0251

Denk mee over Castricum is een initiatief van de gemeente Castricum.

 
 
Cookie-instellingen